The latest news about Zuidplas.

« Back

Duurzame organisaties hebben de toekomst

Kwekerij-de-Zuidplas_Duurzaam_Blog_7.jpg13 Dec

Een duurzaam gebied dat nu en in de toekomst aantrekkelijk is om in te wonen, werken en recreëren. Daar werkt gebied Zuidplas in zijn algemeenheid aan. Door moderne technologieën en ontwikkelingen, kan Kwekerij de Zuidplas de weg richting duurzaamheid versnellen. Maar met de oprichting van een coöperatie kan nu ook in collectieve vorm een bijdrage plaatsvinden. Samen oplossingsgericht denken en problemen zien als uitdagingen en kansen.

Niemand in de branche ontkomt aan de strenge huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Kwekerij de Zuidplas ontvangt deze regelgeving als positieve ontwikkeling.

Relevant blijven

Kwekerij de Zuidplas is een gevestigde, modern en dynamisch familiebedrijf, wat zich toelegt op het kweken van grootbloemige gerbera’s in wel 70 verschillende kleuren. Als kweker en ondernemer krijg je heel wat regels en uitdagingen op je pad. Met het starten van een collectief, duurzame maatregelen en diverse samenwerkingen blijft de Zuidplas up-to-date en relevant.

Vragen over duurzaam ondernemen?

Visitekaartje kwekerijen

In een sector waar met levende producten wordt gewerkt is het belangrijk dat de klant kan vertrouwen op de leverancier. Kwekers zijn zich hiervan bewust en hebben gezamenlijk begin 2019 een coöperatie opgericht. Gecertificeerde kwekers maken het verschil, en nu helemaal in samenwerking met professionele en duurzame kwekers uit de regio.

Vernieuwend businessmodel

Alle denkbare energiebesparende maatregelen heeft Kwekerij de Zuidplas toegepast op het terrein en in de kassen. Uiteraard met aandacht voor een fijne werksfeer en goede arbeidsomstandigheden. Europa, met Nederland voorop, heeft een leidende rol in verregaande verduurzaming van de landbouw. Ook de Zuidplas is leidend in het gebied met een vernieuwend businessmodel.

Vragen over duurzaam ondernemen?

« Back

Scroll to top