The latest news about Zuidplas.

« Back

“De kwekers van Summit Gerbera laten zien dat samenwerken loont”

Zuidplas_Samenwerken_Foto1.jpg02 Apr

“In de gerberabranche bereik je meer als je samenwerkt”, zegt Ruud Alsemgeest. Hij is accountmanager Retail bij Summit Gerbera. Deze coöperatie bestaat uit 8 gedreven gerberakwekers. “Als verkoper merk ik dat we meer succes hebben bij het binnenhalen van grotere orders. De gerberakwekers laten zien dat samenwerken loont.”

Inkoop bij één grote partij

Summit Gerbera is opgericht in 2019, maar veel kwekers, met name van de grootbloemige gerbera’s, trokken al veel met elkaar op. Het samenwerkingsverband heeft dus een lange geschiedenis, waarin de kwekerijen steeds meer naar elkaar toegroeiden. Het ontstaan van Summit Gerbera was zo een vrij natuurlijk proces, maar uiteindelijk ook noodzakelijk. Ruud: “Het aantal inkopers neemt af, waardoor zij er meer baat bij hebben hun gerbera’s bij één grote partij in te kopen, in plaats van 8 verschillende. Daarom hebben we bijvoorbeeld onze gezamenlijke webshop opgericht. Met behulp van dit online loket kunnen we veel meer variatie én grotere hoeveelheden aanbieden.”

Zuidplas_Samenwerken_Foto2.jpg

Ook merkt hij dat Summit Gerbera een grotere naamsbekendheid heeft dankzij het gezamenlijke logo en huisstijl op de verpakkingen. “Onze zichtbaarheid is veel groter. En wat betreft het verpakken zelf kunnen we klanten meer variatie bieden. We leveren de gerbera’s in iedere gewenste verpakking. In kartonnen dozen, emmers, diamond box, Flower Rackets, enzovoort.”

“De gerberakwekers laten zien dat samenwerken loont.”

Meer ambities

De lancering van de webshop en het gezamenlijke merk zijn grote mijlpalen, maar Summit Gerbera heeft nog meer ambities. Zo zijn er studiegroepen opgericht waarin kwekers elkaar inspireren door ervaringen en kennis te delen. Daarnaast denken ze met elkaar na over toekomstige projecten. Zo zal eraan worden gewerkt de kwaliteit van de gerbera’s nog meer te optimaliseren. “Om deze plannen te realiseren zullen we nóg intensiever met elkaar moeten samenwerken. Het onderlinge vertrouwen is groot en groeit nog steeds. Dus we kunnen grote stappen zetten.”

« Back

Scroll to top