The latest news about Zuidplas.

« Back

“Binnen Summit Gerbera komen de kwaliteiten van individuele kwekers samen”

Zuidplas_Lianne_Foto1.jpg07 May

“De kwekers van Summit Gerbera zorgen voor een sterke organisatiestructuur. Dat is de kracht van onze coöperatie”, zegt Lianne van Londen. Ze werkt binnen Summit Gerbera op de afdeling verkoop en marketing en houdt zich ook bezig met de strategie, digitalisering en werkgroepbegeleiding. Ze is de schakel tussen kwekers, verkopers en klanten.

“De kwekers hebben allemaal hun eigen kwaliteit. De ene kweker is bijvoorbeeld gespecialiseerd in verkoop en de andere in duurzaamheid. Door deze krachten ten volle te benutten en te bundelen krijg je een ultieme samenwerking”, zegt ze.

“Samen de top bereiken.”

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt de neuzen binnen Summit Gerbera één kant op te krijgen. Lianne: “Met elkaar onderzochten we waar Summit Gerbera voor staat, wat we in de markt willen zetten en wat we willen uitstralen. Dit zie je bijvoorbeeld goed terug in ons logo. Het is een strak, stijlvol logo in de vorm van een berg. We willen samen de top bereiken en daar staat dit symbool voor.”

Zuidplas_Lianne_Foto2.jpg

Bij iedere nieuwe stap komt de top in zicht, maar moeten de kwekers ook een stukje van hun eigen identiteit opgeven. Lianne begeleidt dit proces zorgvuldig. “Elke stap die we zetten lichten we uitgebreid toe en we betrekken alle partijen hierbij. Alleen zo bereik je voldoende draagkracht.”

Werkgroepen en studiegroepen

Binnen Summit Gerbera vormen de kwekers werkgroepen met elkaar. Er is onder andere een werkgroep kwaliteit, verkoop, marketing, financieel en digitalisering. Met elkaar worden er binnen deze werkgroep projecten gerealiseerd, zoals het digitaliseren van alle transacties en de webshop. Ook zijn er diverse werkgroepen waarin kwekers toekomstplannen maken.

“Ik vind het mooi dat de organisatie zo divers is. We sparren veel met elkaar en iedereen heeft zijn eigen taak. Maar bovenal kweken we de mooiste gerbera’s. Daar draait het allemaal om”, zegt Lianne.

Het team waarin Lianne zit bestaat uit Ruud Alsemgeest (accountmanager Retail) en Thijs van der Wilk (accountmanager Groothandel). Ook met hen zijn onlangs interviews verschenen op onze website.

« Back

Scroll to top