The latest news about Zuidplas.

« Back

Maak kennis met het team van de Zuidplas, een familiebedrijf met oorsprong

Kwekerij-de-Zuidplas_Maak-kennis-met-het-team-van-de-Zuidplas,-een-familiebedrijf-met-oorsprong_2.jp12 Jul

Kwekerij de Zuidplas is een familiebedrijf. Onze oorsprong uit zich in onze klantrelaties, die zijn vooral duurzaam. De meeste van onze klanten kennen we lang. Niet voor niets noemen wij onszelf klantgericht, omdat we nét dat ene stapje verder gaan. Onze klanten weten dat ze op ons kunnen rekenen, en op onze gerbera’s. Of ze nu grote of kleine aantallen bestellen. Linksom of rechtsom, wij zorgen ervoor dat uw bestelling in orde komt.

Van komkommers naar gerbera’s

Juriaan is van de derde generatie binnen het familiebedrijf. Over het ontstaan van de kwekerij vertelt hij: “Onze grootvader startte het bedrijf met het kweken van komkommers en het houden van vee. In 1979 koos zijn zoon - onze vader Johan - voor een andere richting. Het vee stootte hij als eerste af. Later besloot hij om, in plaats van komkommers, grootbloemige gerbera’s te kweken. Nog wat later stapten mijn broer Leen en ik aan boord van het familiebedrijf.”

Met de familie op de werkvloer

Vandaag de dag vind je zowel vader Johan, als zijn zonen Leen en Juriaan, op de werkvloer. Samen met ongeveer vijftien andere collega’s. Dit zijn de vaste werknemers. Als het seizoen van de gerbera’s start verdriedubbeld dit aantal. Dat is in de periode van begin maart tot eind september. Juriaan: “De seizoenswerkers helpen ons bij de productie in de kassen. Onze moderne kassen zorgen voor de juiste belichting en bevochtiging. Hierdoor zorgen we ervoor dat we het hele jaar door gerbera’s kunnen kweken van een hoge kwaliteit. We kweken de kleurrijke gerbera’s op een oppervlakte van ruim zes hectare.”

 

“Snel kunnen schakelen is iets waarvan je moet houden. Werken in een dynamische omgeving is ons met de paplepel is ingegoten.”

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Gerbera’s kweken is leuk en relatief makkelijk

“Het kweken van gerbera’s is een leuke en relatief makkelijke teelt. Het is werken in een vrolijke, kleurrijke omgeving en je hebt niet te maken met doornen zoals bij rozen wel het geval is.” Juriaan vertelt dat hij na zijn studie in 2008 voor de keuze stond: iets anders doen of instappen in het familiebedrijf. Het werd het laatste. Over zijn keuze vertelt hij: “Telen is een interessante business. Je hebt te maken met veel partijen, elk met eigen wensen. Hierop in te spelen zorgt ervoor dat geen enkele werkdag hetzelfde is. Het blijft uitdagend. Niets voor niets stellen we dat werken bij Kwekerij de Zuidplas werken in een dynamische omgeving is. Daarvoor moet je snel kunnen schakelen, iets waarvan je moet houden. Dat dynamische, dat is iets wat ons met de paplepel is ingegoten.”

Geïnteresseerd? Neem contact op!

« Back

Scroll to top