The latest news about Zuidplas.

« Back

Ontelbaar veel gerbera’s van de beste kwaliteit

Kwekerij-de-Zuidplas_Ontelbaar-veel-gerberas-van-de-beste-kwaliteit_1.jpg06 Sep

Bij Kwekerij de Zuidplas zijn we in staat om een grote markt te bedienen. Dat doen we in kleine én grote aantallen. Dat laatste is voor sommige van onze klanten enorm van belang, denk bijvoorbeeld aan de retailer. Want in plaats van dat hij een bestelling bij zes verschillende kwekers moet indienen, kan hij nu in één keer een totaalorder bij ons plaatsen. Met als resultaat minder administratie, daarnaast het scheelt tijd en geld. Een goed voorbeeld van de manier waarop wij onze klanten ontzorgen.

Een service met een kostenbeparende uitwerking

Zo’n totaalorder is niet alleen interessant voor een retailer, ook de exporteur heeft hier baat bij. Wij maken onze gerbera’s namelijk direct gereed voor transport, inclusief vliegverkeer. Een service die een kostenbesparende uitwerking heeft. Daarbij gaan we efficiënt te werk. En we denken in oplossingen die bij kunnen dragen. Zo onderzoeken wij of het wel handig is dat de gerbera’s vervoerd worden in een bepaalde wagen? Wellicht passen er meer bloemen in een andere emmer? De mogelijkheden zijn vaak eindeloos. Klanten kunnen ons altijd om advies vragen, ook als het gaat over inspiratie.

 

“We leveren regelmatig gigantische aantallen, denk aan honderdduizenden gerbera’s naast de dagelijkse levering van zo’n 30.000 tot 50.000 bloemen.”

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Gigantische aantallen

“Mijn broer Leen ontfermt zich over de verkopen op de lange termijn. In ons geval zijn dat de grotere boeketjongens uit Engeland, met als eindbestemming de luxere supermarktketens. Dit gaat om gigantische aantallen. Denk aan verkoop van honderdduizenden gerbera’s in bulken, naast de dagelijkse levering van zo’n 30.000 tot 50.000 bloemen aan andere klanten”, vertelt kweker Juriaan.

Het oogsten van dagverse gerbera’s

Over het proces vertelt hij: “In de ochtend komen de orders van de dag binnen. We gaan dan aan de slag zodat we de gerbera’s dagvers kunnen oogsten. Om 6 uur start de veiling, wij hebben dan tot 13 uur de tijd om de bloemen te kunnen leveren. Dagelijks gaat dit om zo’n 30.000 tot 50.000 gerbera’s. We oogsten, verwerken, pakken in en transporteren, vijf dagen in de week. Een behoorlijk logistiek gebeuren. Een uitdaging die we graag en met alle liefde aangaan. We zorgen er gewoon voor dat het gaat lukken. Dat maakt het werk ook zo leuk, geen dag is hetzelfde.”

Geïnteresseerd? Neem contact op!

« Back

Scroll to top