The latest news about Zuidplas.

« Back

Duurzaam ondernemen is de toekomst

duurzaam_ondernemen_is_de_toekomst2.jpg04 Oct

Kwaliteit, service en duurzaamheid zijn onmisbare onderdelen in het algehele productieproces binnen de keten. Deze pijlers komen terug op de werkvloer, in het bedrijfsbeleid, in de kas en het transport. Circulair en duurzaam ondernemen is de toekomst, ook in deze sector. De betrokkenheid bij het milieu en de leefomgeving is bepalend binnen de bedrijfscultuur.

Vermindering van uitstoot

Kwekerij de Zuidplas neemt duurzame maatregelen om ervoor te zorgen dat er het hele jaar door gerbera’s van hoge kwaliteit gekweekt kunnen worden. De moderne kassen in het Oostland zorgen voor de juiste belichting en bevochtiging voor de bloemen. Duurzaam ondernemen begint al bij het gebruiken van zoveel mogelijk natuurlijke bestrijders en het recyclen van afvalwater.

Een duurzame manier van kweken levert onderaan de streep meer op voor alle betrokkenen: van medewerkers tot leveranciers en consumenten. Het betekent ook toekomstproof ondernemen.

Maak kans op een rondleiding bij Kwekerij de Zuidplas

Kansen zien en toepassen

Door moderne technologieën en ontwikkelingen, kan Kwekerij de Zuidplas de weg richting duurzaamheid versnellen. Duurzaam kweken betekent schoon en energie-efficiënt kweken. In de veertig jaar dat de kwekerij bestaat zijn er al meerdere stappen ondernomen. Van klein tot groot. Kweken met een zo min mogelijke belasting voor het milieu is een uitdaging, maar niet onmogelijk.

Gericht op groei

Alle medewerkers van Kwekerij de Zuidplas zetten zich dagelijks in voor een optimale zorg voor de bloemen en de allesbepalende leefomgeving van de gerbera’s. Het past bij de visie om te kweken op een eerlijke en verantwoorde manier, met een zo min mogelijke impact op het milieu. Duurzaamheid betekent ook het zoeken naar samenwerkingen met andere bedrijven en instanties, zoals Shell.

Maak kans op een rondleiding bij Kwekerij de Zuidplas

« Back

Scroll to top