Het laatste nieuws rondom Zuidplas.

« Terug

Procesoptimalisatie en ketensamenwerking

Kwekerij-de-Zuidplas_Duurzaam_Blog_8.jpg19 apr

Vergelijken van verschillende aanbieders en leveranciers is een natuurlijke wisselwerking tussen klant en uitvoerder. Kwekerij de Zuidplas streeft naar een eenduidig en versimpeld proces omtrent de aanvraag en invulling van boeketten en bloemen. Uitzoekwerk aan de klantzijde gaat gepaard met onnodig veel tijd en moeite. Door een collectief te starten en samen te werken met andere kwekerijen wil Kwekerij de Zuidplas een nieuwe standaard verwezenlijken binnen de branche.

Samenwerken is het antwoord op ketenoptimalisatie. De klant heeft in het vervolg 1 aanspreekpunt voor het bestellen van bloemen en boeketten, zonder inlevering van kwaliteit.

Duurzame aanpak

Momenteel werkt de Zuidplas samen met meerdere kwekerijen uit dezelfde regio. Alle aanvragen worden afgevangen en gestroomlijnd door één centrale locatie. Door een eigen visie en werkwijze te hanteren, wordt ingespeeld op de behoefte van de klant. Zij ervaren deze verandering als positief, duurzaam en transparant. Voor de kwekers is deze aanpak zelf kostenverlagend.

Vragen over duurzaam ondernemen?

Klantgericht werken

De klant profiteert van een helder totaalpakket en de transparantie van één veilingnummer. Kwekerij de Zuidplas heeft het vermogen om zich aan te passen en anders te denken. Deze werkwijze valt op binnen de branche en is bijzonder onderscheidend. Andere kwekerijen kunnen zich aansluiten bij het collectief en samenwerkingen aangaan voor een duurzaam bestaan.

Benutten van ondernemerscapaciteiten

Begin 2019 is gestart met het collectief en de verwachtingen zijn hoog. Deze aanpak moet leiden naar een verbeterde verkoop, communicatie en werkwijze voor alle partijen. In de eerste plaats is elke kweker ook ondernemer. Met de oprichting van een coöperatie wordt de focus weer helder en duurzaam. De ondernemerscapaciteiten worden weer volledig benut en toegepast.

Vragen over duurzaam ondernemen?

« Terug

Scroll naar boven