Het laatste nieuws rondom Zuidplas.

« Terug

Algehele ontwikkeling van gebied de Zuidplas en Moerkapelle

Kwekerij-de-Zuidplas_Duurzaam_Blog_11.jpg10 jan

Voorheen werd het niet zo nauw genomen met het gebruik van fossiele brandstoffen in de landbouwsector. Niet alleen met het gebruik van tractoren en machines, maar ook voor verwarming en verlichting in kassen. Inmiddels zorgen strenge regelgeving en bewustwording bij leveranciers en klanten voor een positieve invulling van de benodigdheden op het terrein en in de kassen. In de bedrijfsvoering wordt rekening gehouden met de leefomgeving, medewerkers en het milieu.

Organisaties zullen meer verantwoordelijkheid moeten nemen en veranderingen moeten doorvoeren. Het optimaliseren en verduurzamen van de bedrijfsvoering is een eerste stap.

Bestaansrecht de Zuidplas

Kwekerij de Zuidplas heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door samenwerkingen aan te gaan met initiatieven en bedrijven, maar ook met de kwekers uit de buurt, wordt duurzaam ondernemen een hecht collectief. Het familiebedrijf heeft in een periode van veertig jaar geïnvesteerd in duurzame technologie en oplossingen om bestaansrecht te behouden.

Vragen over duurzaam ondernemen?

Win-win situatie

De manier van kweken en ondernemen is al veertig jaar in ontwikkeling bij Kwekerij de Zuidplas, en wordt steeds milieubewuster en duurzaam. Boeketten en bloemen kopen bij een kwekerij is met het gestarte collectief in de Zuidplas zeer eenvoudig geworden, bij grote of kleine aantallen. En dus een vorm van duurzaamheid en transparantie richting de klant. Een win-win situatie voor alle partijen.

Periode van investeringen

In 2000 werden totaal 15 gewassen geteeld bij Kwekerij de Zuidplas. Inmiddels wordt er gewerkt met 70 verschillende soorten en is de kwekerij duurzaam en toekomstproof ingericht. Het kapitaal bevindt zich midden op de werkvloer, met de juiste materialen, professionals en machines. De investeringen die gedaan zijn in de afgelopen periode betalen zich nu terug.

Vragen over duurzaam ondernemen?

« Terug

Scroll naar boven