Het laatste nieuws rondom Zuidplas.

« Terug

Rik Paul treedt toe tot directie Kwekerij de Zuidplas

_9844Zuidplas_thema3.jpg01 nov

Op 1 november 2021 maakt Rik Paul, accountmanager teelt, deel uit van de directie van Kwekerij de Zuidplas. Een bijzondere stap, want de kwekerij is tot nu toe altijd een familiebedrijf geweest. Maar zowel Juriaan als Leen Weerheim vinden dat de tijd rijp is voor een derde directielid en aandeelhouder.

“Klaar voor de toekomst”

Juriaan: “Ik kijk uit naar deze samenwerking. Hierdoor kunnen we Kwekerij de Zuidplas verder uitbouwen en krijgen we als directieleden de kans ons meer te focussen op onze eigen specialiteiten. Ook draagt deze stap bij aan het voortbestaan van ons bedrijf. Met drie jonge ondernemers aan het hoofd zijn we klaar voor de toekomst.”

“Ik vind het fijn dat ik nu ook op financieel gebied de verantwoordelijkheid voor de teelt krijg.”

_9983Zuidplas_thema3

“Helemaal compleet”

Rik Paul begon 5 jaar geleden als bedrijfsleider bij de kwekerij. Hij raakte met name geïnteresseerd in de teelt van de gerbera’s. De afgelopen jaren heeft hij zich hier volledig in gespecialiseerd. Hij onderhoudt contacten met veredelaars en houdt de nieuwste trends in de gaten. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de kleurenverhouding in de kassen blijft aansluiten op de klantwens en hij bewaakt de kwaliteit van de bloemen. Dit doet hij niet alleen voor Kwekerij de Zuidplas, maar voor alle kwekers die zijn aangesloten bij Summit Gerbera; de gerberacoöperatie in het Westland en de B-driehoek.

Rik: “Ik vind het fijn dat ik nu ook op financieel gebied de verantwoordelijkheid voor de teelt krijg. Dat maakt het ondernemen voor mij helemaal compleet. Ook denk ik graag mee met de langetermijnstrategie van het bedrijf op het gebied van wet- en regelgeving rondom de energietransitie en gewassenbescherming.”

“Saamhorigheid en betrokkenheid”

Dat Kwekerij de Zuidplas een familiebedrijf is ervaart hij eveneens als positief. “Van huis uit ben ik gewend bij een familiebedrijf te werken, want mijn vader was tuinder. De saamhorigheid en betrokkenheid die heerste op de tuinderij van mijn familie heb ik altijd prettig gevonden. Bij Kwekerij de Zuidplas ervaar ik ditzelfde gevoel en nu ik deel mag uitmaken van de directie wordt dit alleen maar sterker.”

« Terug

Scroll naar boven