Het laatste nieuws rondom Zuidplas.

« Terug

“Als medewerkers willen groeien stimuleren we dit volop”

spredle, kwekerij de Zuidplas-81.JPG01 okt

Als medewerker binnen Kwekerij de Zuidplas krijg je uitgebreid de kans jezelf te ontwikkelen. De werkzaamheden binnen het bedrijf zijn zeer uiteenlopend. Behalve het telen, oogsten en verpakken van gerbera’s kun je ook werkzaamheden uitvoeren op het gebied van klimaatregeling, biodiversiteit, waterkwaliteit, inkoop of logistiek. “Wij hebben oog voor de wensen van onze medewerkers. Als ze willen groeien dan stimuleren we dit volop”, zegt directeur Juriaan Weerheim.

Van bedrijfsleider tot directielid

Rik Paul is hiervan een goed voorbeeld. In 2016 begon hij op de kwekerij als bedrijfsleider, maar hij merkte al snel dat hij interesse had in de teelt. Door goed te luisteren, vragen te stellen als zaken onduidelijk waren en te overleggen met andere kwekers is hij uiteindelijk volledig verantwoordelijk geworden voor de teelt. En inmiddels is hij ook toegetreden tot de directie. Juriaan: “Rik heeft echt plezier in zijn werk. Hij pakt werkzaamheden goed op en kijkt alles minstens twee keer na. Ook hebben we altijd nauw overlegd en stonden we open voor zijn ideeën. Dat heeft allemaal bijgedragen aan zijn groei.”

“Geen dag is hetzelfde als je werkt op Kwekerij de Zuidplas.”

_9848Zuidplas_thema3

Flexibele functie

Veel mensen denken nog steeds dat werken op de kwekerij alleen bestaat uit bloemen plukken. Juriaan wil dit algemene beeld graag de wereld uithelpen. “Niets is minder waar. Bij werken op de kwekerij komt zoveel meer kijken. Bovendien krijgt iedereen hier een flexibele functie, zodat je dag uit een gevarieerd takenpakket bestaat”, legt hij uit.

“Ikzelf houd me bijvoorbeeld bezig met de verkoop en ga naar klanten toe, ik maak aanbiedingen en onderzoek hoe ik onze gerbera’s nog beter in de markt kan zetten, ik werk aan de waterkwaliteit en ik doe nog veel meer”, zegt hij. “Geen dag is hetzelfde als je werkt op Kwekerij de Zuidplas. Hierdoor blijft je werk uitdagend en raak je er niet op uitgekeken.”

Ben jij op zoek naar een functie binnen Kwekerij de Zuidplas? Bekijk onze vacaturepagina.

« Terug

Scroll naar boven